8 april 2018
16:30

IFK Lidingö FK blå

Referat: Stureby SK 2 - IFK Lidingö FK blå

Efter en lång vintersäsong med fokus på fysträning och Futsal var det ändligen dags för primiär av 2018 års S:t Eriks-cup i division 2 för Stureby SK F05. Ett taggat gäng samlades, i solen, på Sturebyskolans Bollplan för att ta sig an utmaningen att möta IFK Lidingö i årets första officiella 9-manna match. Innan matchen pratade vi om tre fokuspunkter, som också varit aktulla uinder den gångna träningsveckan, nämligen att spela fysiskt i närkamperna, värdera våra beslut och hjälpa varandra genom snack på planen.

När domaren blåste igång matchen var det SSK-tjejerna som direkt tog tag i taktpinnen och visade upp en härlig spelglädje och engagemang inför uppgiften. Trots ett stort bollinnehav tog det nästan 15 minuter innan SSK fick hål på ett bra försvarande IFK Lidingö. Detta skedde genom en bra slagen djupledsboll som en av SSK-forwardsen hann upp och säkert placerade in i mål. Stundtals stack Lidingö upp med bra spelvändningar och farliga avslut, men avslutsförsöken avvärjdes effektivt av en stabilt spelande SSK-målvakt. Strax innan pausevilan lyckades Stureby utöka sin ledning till 2-0 genom ett väl placerat avslut som Lidingömåölvakten inte var nära att nå.

I pausen pratade vi igenom spelsekvenserna från den första halvleken samt de tre fokuspunkterna som vi pratat om innan matchen och vi kom fram till att vi skulle sätta lite fler bollar på djupet i den andra halvleken. Vi bestämde oss också för att vända spelet lite oftare och bibehålla snacket med varandra på plan. SSK-tjejerna visade tidigt i andra halvlek att de inte tänkte låta Lidingö komma in i matchen på något sätt utan satte högsta fart direkt från avspark. Tidigt i den andra halvleken släckte SSK-tjejerna lågan för Liding genom att göra både 3-0 och 4-0. Spelet i den andra halvleken var en fröjd att skåda både för oss tränare och för den relativt stora föräldraklacken som tagit sig till bollplanen för att njuta av lite fotboll. Efter drygt halva andra halvlek kunde också SSK, välförtjänt, utöka ledningen till 5-0 genom en fantastiks frispark en bra bit ut från motståndarmålet. Lungt, kontrollerat och metodiskt kunde SSK avstluta matchen på ett bra sätt och slutresultatet skrevs till 7-0.

Hur summerar vi en sådan S:t Eriksuppremiär (7-0)? Vi kan konstatera att fysträningen givit resutlat, då vi orkar hålla upp spelet och tempot i närmare 60 minuter. Vi lyckades leverera på de fokuspunkter vi kommit överens om innan matchen och detta kryddat med tjejernas egna initiativ och kunnande gör ju att fotboll, ibland, är så otroligt enklet och roligt att spela. SSK-tjejerna lämnade Sturebyskolans Bollplan med en positiv känsla och en förväntan på den kommande träningsveckan. Tack till ett väl spelande Lidingö som trots den resultatmässiga motgången ständigt försökte spela en kontruktiv fotboll, vilket sannolikt kommrt ge resultat i längden. Tack även till domaren och den positivt hejande föräldraskaran som bildade dagens publik.